Fragt fra kr. 39
Ærlig kundeservice
30 dages fuld returret
Betalingskort

Rose Maimonide (Rebecca Persson) anbefaler

Der er 12 varer.

Du ammer og ammer. Måske nyder du amningen, eller måske er træt af det, og er derfor meget lydhør da din sundhedsplejerske begynder at introducere dig for grødens lyksaligheder da din baby nærmer sig de 4 måneder.

Men nej, stop. Hvis du ammer så lad slet ikke tanken om grød strejfe dine frontallapper. Ammebabyer skal i 4-5 mdr alderen stadig holde sig til mors babs, der er den bedste mad i verden, hvor i mod flaskebabyer omkring 5 mdr alderen forsigtigt kan begynde at starte op med lidt mad.

I Rebecca Perssons (nu Rose Maimonide) fantastiske bog " Baby - 100% Naturlig uden tilsætning" lærer du at introducere de nye fødevarer efter en 3-trins-raket, så din baby ligeså stille og roligt kan vænne sig til fast føde, samtidig med at du får mulighed for at fange eventuelle signaler, hvis der skulle være en allergisk reaktion. Du får i bogen en oversigt over babys spisekammer fra 5 mdr med en køreplan for de fire første uger med mos. Derudover et hav af gode råd til alt andet vedr din baby. Alle anbefalinger er ajourført med to af Danmarks bedste fageksperter: Læge Irene Hage samt Biolog og ph.d Maja Kirkegaard.

Når du har læst bogen vil en del af de produkter jeg har i kategorien "Babymad a la Rebecca Persson" give meget bedre mening for dig:)

Men tilbage til det med grøden.... Du er træt og tænker måske: Kan vi ikke starte med lidt mad nu... bare lidt?
Nej! Din baby skal ikke have noget som helst andet end modermælk (eller modermælkserstatning) de første 4 mdr. 
Allertidligst når baby er 5 mdr, kan du give lidt grøntsagsmos, hvis baby er usædvanlig sulten eller andre særlige forhold taler for det.

Når man er kørt ned til sokkeholderne af mangel på nattesøvn, kan det være fristende at putte en skefuld majsmel i en flaske kogt vand, tilsætte modermælkserstatning og servere med et stort smil før sengetid. Mange bedstemødre mfl vil ligefrem anbefaler dig at gøre dette. Desværre er sådan en gang vællingeshake ret ufordøjelig for din babys mave, så den knockouter bare din baby. Nogle babyer begynder ligefrem at sove dårligere, fordi de får ondt i maven. Du risikrer også at gøre mere skade end gavn i forhold til amningen, fordi tilskudsmad nedsætter din mælkeproduktion.

At din baby ikke virker mæt er næppe et tegn på, at din baby er klar til mos/grød. Det skyldes nok snarere udviklingsspring, appetitspring, tandfrembrud eller sygdom.

Mange babyer begynder at ændre sovemønstre omkring 4 mdr alderen. Det er helt almindeligt at en baby på 5 mdr har brug for at blive ammet om natten oftest hele det første år. Det er naturligt og stadig ikke et symptom på grødmangel.

Hold ud og bliv eventuel inspireret ved at læse Rebecca Perssons bog.
Og når baby så er klar til grød og mos, er det bare at tage for jer af retterne! På denne side finder du nogle af de skønne produkter Rebecca anbefaler i sin bog. Jeg har desuden sat nogle af hendes opskrifter ind under enkelte produkter - til inspiration

Velbekomme