Mad

Den Bedste Blender til en Sundere Livsstil

Vi kunne nok alle sammen have godt af, at leve bare en smule sundere. Det kan dog godt virke uoverskueligt overhovedet at komme i gang: vi gør trods alt mange ting ”forkert” i forhold til den ideelle livsstil. Men det er faktisk det, der er problemet: at vi forventer perfektion fra os selv.

Perfektion er en udbredt fælde, som alt for mange af os, desværre falder i. Der er ikke noget i vejen med at være ambitiøs, eller havde store mål. Men når vi bliver ramt af perfektionens forbandelse, så kommer vi til at se verden som sort og hvid: enten går vi all-in, og ellers kan vi ligeså godt lade være. Eftersom det er umuligt at gøre noget som helst 100% perfekt – og specielt når vi først lige går i gang – så kan vi hurtigt bilde os selv ind, at den eneste realistiske mulighed er, at give op på forhånd.

Så hvis du gerne vil have en sundere livsstil, så er dit første skridt, at opgive din indre perfektionist. En sundere livsstil er et produkt af mange små beslutninger, der hver især bliver til et større hele. Du behøver ikke at styrketræne 7 dage om ugen, leve af salater og friskpresset økologisk æblejuice og aldrig så meget som kigge på en kage, for at få en sundere livsstil. Hele idéen er jo, at det er et relativt begreb: målet er ikke at være 100% sund i morgen, men at være 1% sundere i dag, end du var i går. Det er de små skridt der ender med at gøre en forskel i sidste ende, og vi er kun motiverede til at tage de små skridt, hvis vi tillader os selv at lave fejl en gang imellem.

Det næste store skridt du kan tage imod en sundere livsstil er, at give dig selv de rette værktøjer til, at gøre en nem livsstil nem. Du behøver ikke en vilje af stål for at blive sundere: du skal blot finde ud af, hvad der afholder dig fra at være sund til daglig, og så løse de problemer ét af gangen. For mange er det et problem, at sund mad ofte er besværligt at tilberede: den usunde mad er derimod lynhurtig at spise. I stedet for at skælde dig selv ud over, at du ikke har viljestyrken til at tage den hårde vej hver eneste dag (for hvem har reelt det?), så find en måde, at gøre den sunde kost lettere på.

Den nemmeste måde at gøre det på, er ved at anskaffe dig en god blender. Hvis du eksempelvis har en vitamix blender så er du altid kun få sekunder væk fra, at have en lækkert og sund smoothie i hånden. Selv den hurtigste fastfood kan ikke måle sig med hvor hurtigt det er at lave en smoothie i en Vitamix: og ejerskabet af sådan en smoothie blender gør det altså lettere at leve en sund livsstil.