Mad

Disse Alliancer Skal du Have i Din Restaurant

Hvert eneste år, er der en helt masse danskere der kaster sig ud i, at starte deres egen restaurant. Der er rigtigt mange af os, der er virkeligt passionerede omkring mad, og som kan lidt af hvert i et køkken. Når man har passionen og evnerne, så virker det ganske oplagt at opsige sit almindelige arbejde, og kaste sig ud i at leve af sin hobby og passion.

Men lige præcis fordi der er så mange, der hvert eneste år får lyst til at kaste sig ud i dette iværksætter-eventyr, så er det også utroligt svært at gøre drømmen til virkelighed. Der er nemlig mange om buddet, og det betyder at der er rigtigt mange konkurrenter, som man skal kunne klare sig imod. Det er ikke nok at kunne lave god og lækker mad, eller ligge på den rette lokation: de ting har dine konkurrenter også allerede i tankerne. Du er nødt til at have godt styr på alting hvis du ikke vil risikere at blive overhalet indenom af en af de mange konkurrenter.

En af de vigtigste ting man skal have styr på, når man åbner sin egen restaurant, er de rette alliancer. Alt for mange brækker nakken på at ville klare alting selv, eller bare naivt gøre tingene, som man gjorde hjemme i sit eget køkken. Et eksempel på folk, der insisterer på at klare alting selv, er dem der sætter et helt hjørne af restaurantens køkken af til at agere bageri. Her insisteres der på at lave brødet fra bunden af, fordi det eneste alternativ mange har i tankerne, er det kedelige brød fra supermarkedet. Eftersom man ikke vil have færdigbrød, så må man jo bage det selv – det er i hvert fald den konklusion de når frem til. Et eksempel på at folk ikke tænker udenfor rammerne for deres køkken derhjemme er dem, der vælger at købe øl og spiritus når det er på tilbud i Bilka, for så at videresælge det i restauranten. Det er jo der man altid har købt sine drikkevarer, så hvorfor skulle det være anderledes, bare fordi man driver en professionel restaurant?

Hvis du gerne vil have at din restaurant skal overleve i mere end 6 måneder, så er du nødt til at undgå disse typiske fælder, og i stedet få lavet dig nogle gode alliancer. Du har ikke brug for et helt bageri i restauranten: det du har brug for er en bake off brød leverandør der kan levere frossent brød til dig, som du så bare kan færdigbage i restaurantens ovn. Det giver det samme lækre resultat, og er betydeligt lettere at have med at gøre. På samme måde bør du sikre dig en aftale direkte hos Carlsberg eller lignende, for at få leveret drikkevarer fra producenten selv: det giver dig bedre priser og øget fleksibilitet.